ANTWOORDEN  OP VRAGEN

Dit roept wellicht duizend-en-één vragen op. We beantwoorden hier de belangrijkste:

KAN IK EEN FAMILIE- OF BEDRIJFSDOCUMENTAIRE CADEAU DOEN?

Dat kan zeker! We horen vaak dat mensen alles al hebben. Wat is er dan leuker dan een documentaire te laten maken en die op een verjaardag of jublieum in première te laten gaan! Bij de Op Maat worden vaak locaties bezocht. Erg leuk om hier een familiediner of -lunch aan te koppelen. Doe het samen en ga dus crowdfunden. Of zoals ze vroeger zeiden: ‘ga met de pet rond’.

WELKE SOORTEN FAMILIEDOCUMENTAIRES ZIJN ER EN WAT KOSTEN DIE?

Niets is standaard, toch zijn vier basisvarianten voor de FamilieDocumentaire:

ZILVER – Een korte film over een bepaalde periode uit het leven of een speciale activiteit van een van je familieleden. Denk bijvoorbeeld aan het huwelijk, de militaire diensttijd of een mooie reportage over een hobby zoals de duivensport, als bestuurslid van de voetbalvereniging of de naschoolse opvang die je moeder heeft opgezet. Prijs vanaf € 650,00

GOUD – Het kennismakingsgesprek (zonder camera) en het interview (met camera) zijn op één dag. Direct na de intake van ongeveer 30 minuten, doen wij het interview van 2-3 uur met vaste cameraopstellingen. Dat kan thuis of op de locatie naar keuze. Prijs vanaf € 1150,00

PLATINA – Zoals de basisvariant, alleen vinden kennismakingsgesprek en interview plaats op twee dagen. Tussentijds schrijven we een script, dat het verhaal ondersteunt. Dit vormt tevens een goede leidraad voor de montage. Prijs vanaf € 1.950,00

DIAMANT – Zoals extra, waarbij in de tweede sessie het script wordt besproken. Daarna worden op verschillende dagen interviews opgenomen op verschillende locaties (en eventueel met verschillende mensen) naar keuze. Het geheel wordt hierna afgemonteerd als een ‘televisiedocumentaire’. Prijs vanaf € 2.950,00

Alle genoemde prijzen zijn inclusief 21% BTW

WELKE SOORTEN BEDRIJFSDOCUMENTAIRES ZIJN ER EN WAT KOSTEN DIE?

BedrijfsDocumentaires zijn altijd maatwerk. De prijs hangt samen met het aantal geïnterviewden, de locaties en de benodigde research. Dit wordt per opdracht bekeken en vooraf geoffreerd.

WAT IS HET EINDPRODUCT?

Een gebruiksklare documentaire in HD-kwaliteit op USB-stick. Bij al onze documentaires zijn editing, mixage en montage inbegrepen. En inclusief de reiskosten voor twee bezoeken.

WAAR KAN DE DOCUMENTAIRE OP WORDEN AANGELEVERD?

Naast een mooi verpakte USB-stick kan de documentaire ook online afgeschermd worden aangeboden.

WAT EN WIE KOMT MIJN 'HUISKAMER' IN?

Dat blijft intiem. We filmen bij de Compact-versie met een mobiele camera op locatie. Hier gaat het om de interactie. Bij de basis- en extra-variant werken we met twee vaste cameraopstellingen. Er is één interviewer die op de achtergrond blijft en veelal één cameraman en één secondant (vanuit de familie). Zo garanderen we een prettige, informele sfeer waarin iemand rustig zijn verhaal kan doen.

WAT ZIJN DE GESPREKSONDERWERPEN?

We werken met thema’s die dichtbij liggen en voor iedereen weer een totaal ander gesprek opleveren. Denk aan zaken als de lagere school, jeugd, familie en gezin (vader, moeder broers, zussen), woonsituatie, werk, hobby’s, sporten, verenigingen, dienst, oorlog, bezetting, kattenkwaad, brommers, middelbare school, vrienden, leesvoorkeur, verbouwingen, verhuizingen, huwelijk, kinderen, vakanties, familiefeesten, enzovoorts. Kortom: herinneringen die je voor altijd wilt bewaren!

HOE LANG DUREN DE OPNAMES EN WAT IS DE DOORLOOPTIJD?

Compact – 1 uur opnametijd, circa 1-2 weken doorloop (inclusief kennismaken, editing, postproductie, presentatie).

Basis – 2 tot 3 uur opnametijd, circa 1-2 weken doorloop (inclusief kennismaken, editing, postproductie, presentatie).

Extra – 2 tot 4 uur opnametijd, circa 2-4 weken doorloop (inclusief kennismaken, intake, scripting, editing, postproductie, presentatie).

Op Maat – opnametijd afhankelijk van het script, doorlooptijd in overleg (kennismaken, intake, site onderzoek, scripting, editing, postproductie, presentatie) afhankelijk van de wensen.

familiedocumentaire